Pediatru din SUA: Copiii sunt mai rezistenţi la noul coronavirus

Publicat: 13 08. 2020, 23:00
Actualizat: 06 04. 2021, 17:09
Coronavirus: 1.189 de cazuri noi de Covid-19 și 37 de decese în ultimele 24 de ore / 22.991 de teste efectuate

Naomi Bardach, un reputat medic în pediatrie, profesor la Universitatea California din San Fracisco, afirmă că la începutul pandemiei îi era teamă că va fi pusă în situaţia să trateze copii care au COVID-19 şi în mod sigur se va infecta şi ea. La mai bine de jumătate de an de la debutul pandemiei, aceasta și-a schimbat poziția față de modul în care copiii îi pot infesta pe adulți cu noul coronavirus, scrie Abc7news.

Naomi Bardach crede că elevii din clasele primare şi adolescenţii nu sunt la fel de expuşi în faţa noului coronavirus

La mai bine de jumătate de an de la începutul pandemiei, Naomi Bardach spune că a ajuns la concluzia că elevii din clasele primare şi adolescenţii nu sunt la fel de expuşi în faţa noului coronavirus şi nici nu par să îl transmită la fel de repede ca şi adulţii.

Afirmaţiile sale se  bazează pe mai multe studii clinice realizate în ultima perioadă. Naomi Bardach a ajuns la concluzia că riscul de transmitere al noului coronavirus în școli nu este reprezentat de copii, ci de adulţii.

Medicul Virgil Musta spune că ipoteza medicului american nu este concludentă

Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, este de părere că poziția lui Naomi Bardach nu este concludentă, asta din cauza faptului că studiile au fost realizate pe eşantioane nereprezentative şi nu s-a măsurat gradul de transmitere a virusului între copii.

„Aici este ca şi oul şi găina, care a fost primul: dacă părinţii au contaminat în exterior copiii sau copiii după aceea au contaminat părinţii. Eu cred că şi unii şi alţii pot deveni focare de infecţie, atât timp cât sunt purtători ai virusului în faringe. Restul depinde cum pui problema. Eu cred că cel mai important este să găsim soluţia ca într-adevăr copiii să nu vină contaminaţi din exterior ca apoi să contamineze mai departe în colectivitate şi în colectivitate să creăm premisele ca respectarea celor trei reguli de aur să se poată face ca să nu reprezinte focare de infecţie”, potrivit medicului Virgil Musta.