Pentru ce sunt sancționați cei mai mulți șoferi din România

Publicat: 16 02. 2015, 14:12

Poliția Română a anunțat că, numai anul trecut, 77.000 de șoferi, dintre care 23.000 în Capitală, au fost amendați pentru că erau mai atenți la telefonul mobil decât la drum.

Ca o comparație, numărul șoferilor bucureșteni amendați în 2014 pentru că s-au urcat sub influența băuturilor alcoolice a fost de ”numai” 1.000, de 23 de ori mai mic decât al celor sancționați pentru că foloseau telefonul mobil, conform Poliției.

”Conform legislației, utilizarea telefonului mobil de către conducătorii de vehicule este interzisă dacă aceștia nu folosesc dispozitivul hands-free. Faptele din ultimul timp au demonstrat că, alături de alte abateri de la Codul Rutier, vorbitul la telefon a condus la producerea unor evenimente rutiere grave”, a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Oamenii legii spun că, dacă vorbește la telefon în timp ce este în trafic, șoferul trebuie să îi precizeze interlocutorului acest lucru și să încerce, pe cât posibil, să oprească într-un loc unde are voie, pentru a continua discuția în siguranță.