Pentru prevenirea unor tragedii, un administrator public propune instruirea publicului înainte de spectacole ca pasagerii în avioane

Publicat: 04 11. 2015, 21:57
Actualizat: 05 11. 2015, 01:33

Spectatorii sau participanții la diverse evenimente în săli de conferințe, spectacole sau cluburi ar putea fi instruiți înainte de începerea evenimentelor despre modul cum ar trebui să reacționeze în cazul unei situații de urgență, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Propunerea a fost făcută de către administratorul public al județului Vaslui,Valeriu Caragață, la ședința de bilanț a Inspectoratului Școlar Județean, la care au participat peste 200 de directori și inspectori școlari.

Invitat de către inspectorul general al ISJ Vaslui să ia cuvântul, Caragață a venit cu ideea ca responsabilul PSI al sălilor de spectacole sau cluburilor să se comporte ca stewarzii avioanelor înainte de decolare.

„Nu ar fi rău dacă, la evenimentele unde se adună minim o sută de persoane, responsabilul PSI să vină pe scenă în fața publicului, alături de organizatorul evenimentului, și să explice, așa cum fac stewarzii înainte de decolarea avionului, regulile minime de siguranță. Toți vedem în filme cum reacționează oamenii, însă, când ești pus într-o situație reală, nu știi cum să reacționezi”, a declarat, miercuri, administratorul public al județului Vaslui, Valeriu Caragață.

Propunerea lui Caragață vine după tragedia de la Clubul Colectiv din Capitală, în urma căreia au murit 32 de persoane, iar aproximativ 200 au fost rănite.