Percheziții de 15 ore la CJ Bacău. Procurorii DNA au ridicat documente cu care să probeze fapte de corupție

Publicat: 17 07. 2014, 23:16
Actualizat: 27 09. 2018, 23:04

„Perchezițiile au fost finalizate în după ora 22.00. Nu putem preciza dacă au fost aduse sau nu persoane în vederea audierilor la sediul central al DNA. În schimb, vă putem preciza că s-au ridicat documente care au legătură cu ancheta desfășurată în acest caz”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al DNA, Adrian Diaconu.

Pe lângă sediul Consiliului Județean Bacău, procurorii DNA au percheziționat și locuința președintelui CJ, Adrian Dragoș Benea, precum și locuințele unor angajați ai instituției.

Perchezițiile din județul Bacău au avut loc la 28 de adrese, printre care și trei instituții publice, într-o cauză privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2005-2012, a anunțat joi Direcția Națională Anticorupție.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii DNA fac percheziții la sediul Consiliului Județean Bacău, într-un dosar în care mai mulți funcționari ar fi suspectați de fapte de corupție.

Consiliul Județean Bacău este condus, din 2004, de Dragoș Adrian Benea, lider al filialei județene a PSD, și de vicepreședinții Ionel Floroiu, care este și vicepreședinte al organizației județene a PSD, și Claudiu Constantin Năstasă (PNL).

Perchezițiile la sediul Consiliului Județean Bacău au avut loc la trei săptămâni de la descinderile făcute de procurorii DNA la Primăria Bacău.

În acest dosar de corupție, Romeo Stavarache a fost reținut de procurorii DNA, în 26 iunie, iar în aceași zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanța a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenușă și Liviu Goian, vizați în același dosar, să fie cercetați tot sub control judiciar.

Potrivit DNA, primarul Bacăului a fost reținut pentru cinci infracțiuni de luare de mită, Liviu Goian a fost reținut pentru trei infracțiuni de complicitate la luare de mită, iar Liviu Vasile Cenușă pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită. Conform sursei citate, în perioada 2008 – 2011, Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți doi inculpați, a cerut și primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv în 1 iulie de Curtea de Apel Bacău, pentru 30 de zile, după ce procurorii DNA solicitaseră acest lucru întrucât edilul a luat legătura cu ceilalți inculpați din dosar, în condițiile în care era cercetat sub control judiciar. Măsura a fost contestată de edilul băcăuan la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă instanța a respins cererea, printr-o hotărâre definitivă. Și cei doi oameni de afaceri se află în arest.