Percheziții în biroul unui angajat de la AJFP Ialomița și la o firmă, într-un dosar de evaziune

Publicat: 17 06. 2015, 09:15

„La data de 17 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, efectuează șase percheziții la sediul unei instituții publice, la punctul de lucru al unei societăți comerciale și locuințele a trei persoane din județul Ialomița, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și fapte de corupție”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Anchetatorii ridică documente și vor duce la audieri persoanele suspectate în acest caz, care vor da declarații la sediul Parchetului Tribunalului Ialomița.

Reprezentanții societății comerciale din județul Ialomița la care au loc perchezițiile sunt suspectați că, în perioada 2012-2013, au creat circuite financiare fictive, pentru a nu plăti TVA aferentă comercilizării pe piața internă a unor produse cerealiere, achiziționate de la unități economice cu comportament de tip „fantomă”.

În același dosar este cercetat și un funcționar al AJFP Ialomița, care ar fi pretins de la administratorul societății comerciale mai multe bunuri, pentru a-i facilita unele avantaje fiscale.

Prejudiciul produs prin evaziune fiscală a fost estimat, până în prezent, la aproximativ două milioane de lei.