Percheziții în București și patru județe, la firme și persoane suspectate de evaziune de 5 mil. euro

Publicat: 26 02. 2014, 09:22
Actualizat: 29 07. 2014, 19:02

Polițiștii fac miercuri 30 de percheziții în București, Prahova, Giurgiu, Constanța și Brașov, la sediile unor firme de colectare și vânzare a fierului vechi și la locuințele unor persoane suspectate de spălare de bani și evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la cinci milioane de euro.

Perchezițiile au loc atât la sediile unor firme, cât și la puncte de lucru ale acestora, fiind vizate 15 persoane, care urmează să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs în acest caz, prin spălare de bani și evaziune fiscală în domeniul achiziției și comercializării de materiale feroase și neferoase, este de cinci milioane de euro.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii de investigare a fraudelor de la IPJ Prahova, împreună cu polițiști de la investigații criminale, rutieră și ordine publică. La acțiune participă luptători SIIAS din Poliția Română și SAS de la Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova.