Percheziţii la birourile Fiat şi Iveco din Germania, Italia și Elveția. Sunt suspiciuni de manipulare a emisiilor motoarelor diesel

Publicat: 22 07. 2020, 18:55
Actualizat: 06 04. 2021, 18:39
Percheziţii la birourile Fiat şi Iveco din Germania, Italia și Elveția. Sunt suspiciuni de manipulare a emisiilor motoarelor diesel / Sursă foto: AFP / Mediafax Foto

Autoritățile germane, italiene și elvețiene au coordonat percheziții asupra uzinelor Fiat și Iveco, în contextul  suspiciunilor de manipulare a emisiilor poluante ale motoarelor , a anunțat parchetul din Frankfurt, relatează France24.

Parchetul de la Frankfurt a anunțat perchezițiile

Parchetul din Frankfurt a anunţat miercuri că mai multe percheziţii coordonate au fost efectuate de autorităţile germane, italiene şi elveţiene la constructorii auto Fiat şi Iveco cu privire la suspiciunile privind manipularea emisiilor poluante ale motoarelor diesel, transmite AFP.

„Anchetatorii din Germania, Italia şi Elveţia au percheziţionat zece facilităţi industriale pentru a obţine probe privind existenţa unui dispozitiv de manipulare a motoarelor diesel de către cele două companii”, au indicat autorităţile germane. Ancheta, coordonată de unitatea de cooperare judiciară a Uniunii Europene, Eurojust, se concentrează pe nouă persoane care sunt rezidente în Italia şi pe activităţile lor între 2014 şi 2019, a precizat Parchetul din Frankfurt.

Volkswagen încearcă să ajungă la o înțelegere pe tema poluării excesive a motoarelor diesel

Volkswagen a anunțat la începutul acestui an că se află în discuții pentru a ajunge la o înțelegere cu proprietarii de mașini care au dat în judecată compania pe tema poluării excesive a motoarelor diesel, transmite Reuters.

În 2015, firma a recunoscut utilizarea unui software al motorului care masca depășirea nivelului de emisii poluante în cazul autovehiculelor cu motoare diesel, fapt care a atras o întreagă serie de acuzații în instanță, costând compania cel puțin 30 de miliarde de euro în amenzi și costuri legale.

„Volkswagen și Federația Organizațiilor Consumatorilor Germani (VZBV) au convenit să înceapă discuțiile pentru a ajunge la o înțelegere. Discuțiile se află într-un stadiu incipient și nu există nicio garanție că ele vor avea ca rezultat un acord. Ambele părți consideră că discuțiile ar trebui să rămână confidențiale”, au declarat reprezentanții companiei.

Proprietarii germani de mașini Volkswagen au avut mai puțin succes în obținerea compensațiilor din partea companiei față de cei din Statele Unite, pentru că vehiculele Volkswagen din Germania nu și-au pierdut dreptul de circulație din cauza scandalului motoarelor diesel.