Laura Albu
02.01.2020
Financiar

DIESELGATE. Volkswagen încearcă să ajungă la o înțelegere pe tema poluării excesive a motoarelor diesel

DIESELGATE. Volkswagen încearcă să ajungă la o înțelegere pe tema poluării excesive a motoarelor diesel
Volkswagen a anunțat joi că se află în discuții pentru a ajunge la o înțelegere cu proprietarii de mașini care au dat în judecată compania pe tema poluării excesive a motoarelor diesel, transmite Reuters.

În 2015, firma a recunoscut utilizarea unui software al motorului care masca depășirea nivelului de emisii poluante în cazul autovehiculelor cu motoare diesel, fapt care a atras o întreagă serie de acuzații în instanță, costând compania cel puțin 30 de miliarde de euro în amenzi și costuri legale.

„Volkswagen și Federația Organizațiilor Consumatorilor Germani (VZBV) au convenit să înceapă discuțiile pentru a ajunge la o înțelegere. Discuțiile se află într-un stadiu incipient și nu există nicio garanție că ele vor avea ca rezultat un acord. Ambele părți consideră că discuțiile ar trebui să rămână confidențiale”, au declarat reprezentanții companiei.

Proprietarii germani de mașini Volkswagen au avut mai puțin succes în obținerea compensațiilor din partea companiei față de cei din Statele Unite, pentru că vehiculele Volkswagen din Germania nu și-au pierdut dreptul de circulație din cauza scandalului motoarelor diesel.

În Germania, vehiculele afectate pot circula în continuare dacă proprietarii sunt de acord să facă un update al softului cu pricina, permițând Volkswagen să aplice o politică diferite de acordare a compensațiilor.

 

Inchide