Percheziții la o grupare care a vândut canabis sintetic amestecat cu salvie și diluanți la Dolj

Publicat: 16 06. 2015, 11:00
Actualizat: 04 08. 2015, 13:06

This browser does not support the video element.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Craiova au descins la locuințele membrilor grupării, din municipiul Craiova și din două localități învecinate, într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce un efect psihoactiv, cunoscute ca produse etnobotanice.

Gruparea formată din 20-25 de persoane, constituită în perioada ianuarie-februarie, ar fi procurat, din țară și din străinătate, în special din Spania, substanțe care conțin canabis sintetic. Ulterior, aceste substanțe erau amestecate cu plante medicinale, cum ar fi salvia, și cu diluanți, obținându-se astfel un produs cu efecte psihoactive.

Substanțele erau vândute la prețul de 10 lei pentru un pliculeț de 0,1 – 0,2 grame, au precizat sursele citate.

Anchetatorii îi vor duce la audieri pe liderul grupării și pe zece membri cu funcții de execuție de la nivelurile 1 și 2, care controlau vânzătorii produselor etnobotanice, pe numele celor 11 suspecți fiind emise mandate de aducere.

La percheziții participă polițiști de la mai multe Brigăzi de Combatere a Criminalității Organizate, acțiunea fiind sprijinită de Serviciul Operațiuni Speciale Dolj și de Direcția de Informații și Protecție Internă.