Percheziții la sediul Federației Mine Energie, conduse de Marin Condescu

Publicat: 15 11. 2013, 15:00
Actualizat: 15 11. 2013, 15:02

Noi percheziții au loc, vineri după-amiază, la biroul de la Federația Națională Mine Energie pe care Marin Condescu îl are la Târgu Jiu, în aceeași clădire în care se află și sediul clubului de fotbal Pandurii, care a fost percheziționat de mai multe ori în ultima perioadă.

La descinderi participă polițiști de la IPJ Gorj, aceștia venind la biroul liderului sindical în jurul orei 14.00, în sediul Federației Mine Energie aflându-se și Condescu.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că oamenii legii ar urma să ridice din biroul lui Condescu calculatorul pe care acesta îl folosește atât în calitate de lider sindical, cât și ca președinte al Consiliului de Administrație al clubului Pandurii.

Președintele Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost reținut, marți seară, pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals și spălare de bani, fiind acuzat că a falsificat trei contracte de cesiune de creanțe și că a prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj, procuror Cristina Ciobanu, trei contracte de cesiune cu firma Edenred România SRL București, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, au fost falsificate, având ca dată a încheierii lor 23 martie 2011, 6 aprilie și 29 septembrie 2011.

Joi seară, Tribunalul Gorj a respins propunerea procurorilor Parchetului Tribunalului Gorj de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Marin Condescu, aceeași decizie fiind luată și în cazul vicepreședintelui Clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Viorel Temelescu, și el reținut în aceeași seară cu Condescu.

Conform referatului depus de procurorul Emil Moța la dosarul deschis pe numele lui Marin Condescu, arestarea preventivă a acestuia a fost solicitată ca urmare a posibilităților pe care acesta le-ar avea în libertate de a influența mersul anchetei, procurorul invocând „cunoștințele” pe care Condescu le-ar avea la șeful statului și la premier.

„Acesta se prevalează de influența pe care o are sau lasă să se creadă că ar avea-o asupra unor înalți demnitari ai statului, în discuțiile purtate cu diverse persoane, precum și cu organele de urmărire penală, făcând dese referiri la președintele Traian Băsescu și la primul-ministru Victor Ponta”, se arată în referatul Parchetului.

De asemenea, în documentul Parchetului se arată că președintele de la Pandurii ar fi avut discuții telefonice cu senatorul PSD Toni Greblă, vicepreședinte al Comisiei Juridice din Senat, dar și cu șeful IPJ Dolj, Constantin Nicolescu, anterior fost șef al IPJ Gorj.

„Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar și funcționar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influențarea modului de soluționare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Apreciem că în acest sens sunt relevante discuțiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă și inspectorul șef Nicolescu Constantin, din cadrul IPJ Dolj”, se mai precizează în documentul citat.

Marin Condescu a declarat, joi seară, după ce Tribunalul Gorj a respins propunerea de arestare preventivă a sa, că acuzațiile ce i-au fost aduse de procurorul de caz au fost formulate de „cel mai abject om” pe care l-a cunoscut până acum.

„S-a făcut dreptate, dar permiteți-mi să vă spun pe această cale că am asistat astăzi la acuzațiile celui mai abject om pe care l-am văzut vreodată în viața mea. A făcut afirmații care nici măcar nu au fost făcute de mine, cum că m-aș fi lăudat cu cunoștințele mele referitoare la domnul președinte Băsescu și domnul Ponta”, a spus Condescu.