Personalul nedidactic din 15 școli vasluiene a dat în judecată ISJ din cauza salariilor prea mici

Publicat: 20 05. 2015, 18:33
Actualizat: 05 02. 2016, 18:20

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a fost dat în judecată de Uniunea Județeană a Sindicatelor din Învățământ (UJSI) într-un dosar în care zeci de angajați din 15 școli și grădinițe vasluiene s-au constituit parte civilă, nemulțumiți de salariile considerate prea mici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În fapt, este vorba despre personalul nedidactic din instituțiile de învățământ, care solicită în instanță plata unor sporuri, cum ar fi cel de vechime, și a orelor suplimentare efectuate în special la sfârșit de săptămână.

„Nu este posibil ca un debutant angajat într-o unitate de învățământ să aibă o leafă mai mare decât un salariat cu 25-30 de ani de vechime care desfășoară aceeași activitate. Sunt niște anomalii care trebuie îndreptate, însă, până atunci, am solicitat în instanță plata unor drepturi bănești. Este singurul sector, cel al personalului nedidactic, unde sporul de vechime este inclus în salariul tarifar, ceea ce este anormal. Nu mai vorbim de orele suplimentare, care nu se plătesc niciodată”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX președintele UJSI Vaslui, Constantin Rupa.

Potrivit acestuia, în momentul de față există angajați în școli care câștigă și 700 de lei pe lună, fără ca salariile să le fie majorate de ani de zile.