Peste 10.000 de polițiști israelieni vor asigura securitatea în cursul vizitei președintelui SUA

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 30 07. 2012, 02:26
Autoritățile israeliene vor mobiliza peste 10.000 de polițiști la Ierusalim în cadrul unei vaste operațiuni de securitate derulată înainte de vizita președintelui american George W. Bush, relatează The Guardian.

Autoritățile israeliene vor mobiliza peste 10.000 de polițiști la Ierusalim în cadrul unei vaste operațiuni de securitate derulată înainte de vizita președintelui american George W. Bush, prima efectuată de un lider de la Casa Albă în ultimii zece ani, relatează The Guardian în ediția electronică. Operațiunea de securitate, denumită Ceruri Libere (Clear Skies), derulată de serviciile speciale israeliene, este una de amploare. Străzile din jurul hotelului vor fi blocate, iar liderul de a Casa Albă va fi transportat cu elicopterul de la aeroport la hotel.

În paralel, autoritățile locale curăță zidurile clădirilor de graffiti, indicatoarele rutiere sunt vopsite din nou, iar sute de steaguri americane sunt postate de-a lungul străzilor orașului. Reflectoarele care iluminează Orașul Vechi vor rămâne aprinse cu două ore în plus în cursul nopții, mai exact până la ora 02.00, pentru a permite președintelui american să admire priveliștea.

Sute de camere de hotel din Ierusalim au fost rezervate pentru delegația americană, precum și pentru jurnaliști și oficialii israelieni. Liderul american, care va sosi miercuri în prima sa vizită în Israel în calitate de președinte, va fi cazat la hotelul King David. Opt camioane încărcate cu echipament au sosit deja la hotelul din Ierusalim care a fost nevoit să anuleze rezervările efectuate de turiști.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro