Peste 12 miliarde de dispozitive vor accesa 500 de miliarde de ore de conținut TV și video în 2015

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 27 02. 2012, 07:40
Peste 12 miliarde de dispozitive vor fi capabile să se conecteze la 500 de miliarde de ore de conținut TV și video în 2015, potrivit estimărilor Intel, citate de BBC News Online.

Peste 12 miliarde dedispozitive vor fi capabile să se conecteze la500 de miliarde de ore de conținut TV și video în2015, potrivit estimărilor Intel, citate de BBC News Online.
c
În plus, viziunea companiei privind televiziunea peste tot va fiuna mai personală, socială și informativă.

„Televiziunea a ieșit din cutie și a coborât de pe perete”, adeclarat Justin Rattner, Chief Technology Officer al Intel.”Televiziunea va rămâne în centrul vieților noastre și vom puteaurmări ce vrem și unde vrem”, a adăugat el. „Vorbim de mai multedispozitive capabile să ruleze programe TV pentru fiecare bărbat șifemeie de pe planetă. Oamenii se vor simți conectați cu ecranul înmoduri total noi”, a spus Rattner.

Într-un discurs susținut la Intel’s Developer Forum (IDF) din SanFrancisco, Justin Rattner a declarat că succesul televiziunii s-adatorat creșterii numărului de moduri în care publicul consumăconținut: televizoare tradiționale, smartphines, laptop-uri,netbook-uri, computere și dispozitive mobile cu acces la internet.Rattner a vorbit și despre o tehnologie care câștigă din ce în cemai mult teren și anume 3D TV.

Malachy Moynihan, vicepreședinte de strategie pentru produse videoîn cadrul Cisco, a declarat că se așteaptă la o explozie deconținut pentru aceste dispozitive.

„Se înregistrează un volum mare de trafic de conținut video înrețelele de internet. Până în 2013, 90% din traficul pe internet vafi reprezentat de transferul de conținut video și 60% dinconținuturile video vor fi accesate de public prin intermediulrețelelor de internet”, a spus el.

În condițiile creșterii estimate și a dorinței fabricanților de asatisface cererea de pe piață, Eric Kim, responsabil al Intel, aîndemnat companiile să păstreze conceptul „simplu și ușor”.

„Nu-mi faceți televizorul să funcționeze ca un computer. Asta eceea ce auzim constant de la consumatori. Cea mai mare provocareeste să aducem puterea și abundența internetului pe TV, dar săpăstrăm televizoarele simple”, a precizat Kim.

Mediafax