Peste 150 de taximetriști, amendați în urma unei acțiuni a Poliției în zona aeroporturilor

Publicat: 16 01. 2014, 15:10
Actualizat: 01 08. 2014, 10:43

Peste 150 de taximetriști au fost amendați, miercuri, de polițiștii Direcției Rutiere și Direcției Transporturi, în urma unei acțiuni care a avut loc în zona aeroporturilor internaționale, informează Poliția Română.

„La data de 15 ianuarie a.c., Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul IGPR a coordonat o acțiune pentru verificarea legalității desfășurării transportului rutier în regim de taxi în zona aeroporturilor internaționale”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliția Română.

Conform sursei citate, polițiștii au făcut controale în apropierea aeroporturilor „Henri Coandă”, precum și în zonele adiacente aeroporturilor din Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău și Iași.

Echipele de polițiști au vizat traseele dinspre și către aeroporturi, precum și zonele unde au loc debarcarea și preluarea pasagerilor, unde au verificat 284 de taxiuri.

În urma acțiunii, au fost amendați contravențional 154 de taximetriși, au fost retrase 13 certificate de înmatriculate și au fost reținute trei permise de conducere.

De asemenea, a fost întocmit și un dosar penal, pe numele unui taximetrist găsit beat la volan.