Peste 2.200 de locuri de muncă, disponibile în străinătate. Ce calificări trebuie să aveți

Publicat: 02 01. 2016, 09:49

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei Eures România, 2.269 de locuri de muncă vacante.

În Spania se caută 800 de muncitori necalificați în agricultură și un maseur, în Portugalia – 400 de muncitori necalificați în agricultură, iar în Danemarca – 400 de culegători de mazăre.

În Marea Britanie sunt disponibile 180 de locuri de muncă, dintre care 60 pentru îngrijitori persoane/infirmieri, 60 pentru asistenți medicali, 40 pentru îngrijitori persoane și 20 pentru asistenți medicali generaliști, în Irlanda – unul de tehnician, iar în Germania – 174 de posturi, dintre care 50 pentru asistenți medicali generaliști, 20 pentru operatori mașini și centrale, 12 pentru bucătari, 11 pentru ospătari, 10 pentru agenți de securitate, 10 pentru agenți de pază, 10 pentru barmani, 10 în gastronomia de sistem, cinci pentru asistenți manager, cinci pentru electricieni industriali, patru pentru operatori mașini și instalații optice etc. Printre altele, se mai caută un optician, un tehnician fizică de laborator, un mecanic auto (camioane) și un visual designer.

Românii pot opta pentru 162 de locuri de muncă și în Cehia: 50 de lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 de operatori, 50 de șoferi transport marfă-internațional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk și un analist suport software.

În Suedia se caută mai mulți specialiști IT: 10 dezvoltatori software, șase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecți sisteme software, doi specialiști rețea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea rețelelor), un arhitect software și un dezvoltator Web Front-End, alături de 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto și 10 tinichigii auto, iar în Norvegia – un doctorand în departamentul biomedical și doi lucrători în târg.

Un număr de 20 de consultanți de călătorie sunt căutați în Polonia, alături de trei lăcătuși/sudori, un dezvoltator internet, 1 PHP developer (programator aplicație), iar în Ungaria sunt disponibile șase poturi de mecanici agricoli.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde consilierul Eures îi poate îndruma.