Peste 3.000 de elevi din București și din țară vor sta din nou acasă, de vineri

Publicat: 10 03. 2022, 23:21
Actualizat: 11 03. 2022, 00:38
Peste 3000 de elevi din București și din țară vor sta din nou acasă, de vineri / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Peste 3.000 de elevi din Capitală și din țară care suferă de boli cronice au fost chemaţi joi la şcoală pentru că scutirile lor nu mai sunt valabile după expirarea stării de alertă.

Numulțumiți, părinţii acestora nu au fost de acord să îşi trimită copiii la școală. Sorin Cîmpeanu a emis astăzi un ordin de ministru cu noi reguli, aşa că de mâine şcoala online va fi din nou valabilă. Pentru profesorii cu probleme de sănătate nu există încă nicio soluţie, relateză Observator.

Sursa citată a publicat comentariul unui părinte, care spune că fiul său este asmatic și are mai multe alergii, aceste afecțiuni împiedicându-l să meargă la școală.

„Copilul, fiind asmatic, are diverse alergii, primăvară și toamna sunt un mic haos. Medicul ne-a recomandat să rămânem pe cât posibil online. Inclusiv medicul neurolog ne-a recomandat să apelăm până la urmă la învățământul la domiciliu”, spune Marian, tatăl unui elev.

Cîmpeanu a modificat ordinul pentru funcţionarea şcolilor

Ministrul Educației a modificat, joi, ordinul pentru funcţionarea şcolilor.

Sorin Cîmpeanu: Până la finele semestrului doi, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip I, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite vor putea beneficia de învăţământ hibrid.

Este vorba despre aproape 3.000 de elevi doar în București. Aceştia nu mai au nevoie de o altă adeverinţă de la medicul specialist. Trebuie doar să comunice şcolii că vor sa îşi prelungească perioada de învăţământ online.

Este singura excepţie legală de la şcoala faţă în faţă deocamdată. În plus, noua lege a Educaţiei va cuprinde şi formula de învăţământ hibrid care va ajuta la digitalizarea sistemului, dă asigurări Sorin Cîmpeanu. Până atunci, problema rămâne valabilă pentru cadrele didactice cu vulnerabilităţi, care trebuie să obţină scutiri medicale de la cabinetele pentru Medicina Muncii.