Peste 500 de persoane așteaptă să se închine la un fragment din Sfânta Cruce, expus la Cluj-Napoca

Redactor:
Gândul
Peste 500 de persoane s-au adunat, vineri seară, în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pentru a se închina la o raclă cu un fragment al Sfintei Cruci, care a fost adusă cu avionul din Grecia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 500 de persoane s-au adunat, vineri seară, în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pentru a se închina la o raclă cu un fragment al Sfintei Cruci, care a fost adusă cu avionul din Grecia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Racla cu fragmentul din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Iisus Hristos a fost adusă, vineri, cu avionul la Cluj-Napoca, de către o delegație de preoți greci din Mitropolia Veriei, condusă de mitropolitul Pantelimon, pentru hramul Mitropoliei Clujului, care va fi sărbătorit duminică, de Buna Vestire.

Relicva sfântă a fost întâmpinată în curtea Mitropoliei Clujului de peste 70 de preoți din Cluj-Napoca, alături de studenți de la Facultatea de Teologie.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a declarat că aducerea raclei din Grecia este un moment foarte important pentru credincioșii clujeni, care cinstesc sărbătoarea Bunei Vestiri și împlinirea a șase ani de la înființarea Mitropoliei Clujului.

„Este o cinste pentru noi, clujenii, pentru credincioși, să putem să ne rugăm, să ne închinăm și să sărutăm lemnul Sfintei Cruci”, a spus el.

La rândul său, mitropolitul Pantelimon al Veriei a declarat că este o binecuvântare pentru preoții greci să aducă la Cluj-Napoca „acest lemn pe care Iisus Hristos a pus mâinile și pe care a curs sângele Mântuitorului”.

Racla cu fragmentul Sfintei Cruci a fost purtată într-o procesiune în care s-a înconjurat Catedrala Mitropolitană, după care a fost depusă sub un baldachin în fața lăcașului de cult, pentru închinare.

În fața catedralei, s-au adunat peste 500 de persoane care așteaptă să se închine la raclă.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat corespondentului MEDIAFAX că racla va fi purtată, duminică, într-o procesiune până pe Calea Turzii, unde se va pune piatra de temelie a Centrului misionar „Sfântul Apostol Andrei”.

„Fragmentul Sfintei Cruci va rămâne în fața catedralei până luni și va fi vegheat zi și noapte de preoți”, a spus Ivanov.

Racla va rămâne la Cluj-Napoca până în cursul zilei de luni.

Inchide