Peste 60.000 de jucării contrafăcute, de aproape două milioane lei, confiscate în Portul Constanța

Publicat: 13 12. 2013, 11:23
Actualizat: 26 06. 2018, 01:08

Peste 60.000 de jucării contrafăcute, în valoare de aproape două milioane de lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanța Sud – Agigea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au verificat săptămâna aceasta, la rampa din Portul Constanța Sud – Agigea, cinci containere sosite din China pe adresa unor societăți comerciale cu sediul în București și Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite peste 60.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.969.200 lei dacă ar fi originale.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăților comerciale dosare penale pentru punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.