Peste 7.500 de jandarmi, mobilizați în toată țara, de vineri până luni

Publicat: 03 05. 2013, 12:35
Actualizat: 02 02. 2019, 17:25

Peste 7500 de jandarmi vor acționa la nivel național, cu prilejul sărbătorilor de Paște, în preajma bisericilor, locurilor de agrement, dar și în gări, pentru prevenirea faptelor antisociale, de la tâlhării și acte de violență, la cerșetorie, prostituție și consum de alcool în locuri nepermise.

Peste 7.500 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică la nivel național, în perioada 3 – 6 mai, cu prilejul sărbătorilor de Paște, pentru prevenirea faptelor antisociale – cerșetorie, vagabondaj, tâlhării, prostituție, consum de băuturi alcoolice în locuri nepermise, consum sau trafic de droguri, acte de violență etc., informează Jandarmeria Română.

Jandarmii vor acționa, în principal, în zona lăcașurilor de cult unde se vor desfășura manifestări religioase, dar și pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor și a locurilor de agrement.

Totodată, în această perioadă, vor fi intensificate măsurile de ordine publică și se vor desfășura acțiuni cu precădere în zonele și arterele intens circulate, în preajma discotecilor, restaurantelor, cluburilor de noapte, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit alte fapte antisociale.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenți în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, piețe, târguri, metrou etc.), la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă, în zonele cu potențial criminogen ridicat, precum și în stațiunile turistice.

Jandarmii vor desfășura acțiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituții abilitate, atât în mediul urban cât și în cel rural.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, Jandarmeria recomandă cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură, dar și să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.) și să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția.

În cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, cetățenii sunt sfătuiți să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi sau să apeleze la numărul unic de urgență 112.