Pianista Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată cu onoruri militare, la cimitirul Bellu din București

Publicat: 10 08. 2012, 14:17
Actualizat: 23 08. 2013, 14:43

UPDATE 11:31

Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată în jurul orei 11:00. Înhumarea regretatei pianiste a fost făcută cu onoruri militare, pe fundalul salvelor de tun, trase de regimentul de gardă, transmite corespondentul Mediafax.

Atmosfera a fost completată de aplauzele a zeci de admiratori veniți să o conducă pe artistă pe ultimul drum. De asemenea, alături de fiica pianistei, Stefanie, și de mama acesteia, Agripina, la funeralii au venit și soprana Felicia Filip, precum și dirijorul Horia Andreescu.

Funeraliile Mihaelei Ursuleasa au început la ora 9.30, vineri dimineața, la cimitirul Bellu din București. Joi seara, trupul neînsuflețit al artistei a fost adus de la Ateneul Român și depus în capela cimitirului.

Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu, într-un loc de veci care aparține familiei sale și în care sunt înmormântați și bunicii ei. Costurile necesare înmormântării vor fi suportate de Guvernul României.

Mihaela Ursuleasa a murit pe 2 august, la Viena, la doar 33 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale, lăsând în urmă o fetiță de doar 7 ani și o familie îndurerată.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, miercuri, un decret privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer pianistei Mihaela Ursuleasa.