„Piept de pui Iohannis” și „pizza lui Iohannis”, noile vedete din meniurile restaurantelor din Sibiu

Publicat: 08 03. 2015, 20:08

Numele președintelui vinde bine, spun la unison patronii de restaurante sibiene. Fostul concurent la Master Chef, Bogdan Roman, pregătește „Pizza lui Iohannis”. Ingredientele sale sunt sosul de usturoi în loc de suc de roșii, cârnații nemțești, ciuperci și porumb.

„Ideea mi-a venit în perioada alegerilor când și-a anunțat candidatura și vorbeam cu un prieten din București, i-am zis >, el a zis > și atunci am făcut un pariu cu el dacă câștigă Iohannis să fac o pizza cu numele lui. Așa a ajuns pizza Iohannis în meniul nostru”, spune Bogdan Roman, proprietarul unei pizzerii, citat de stirileprotv.ro.

Patronii de restaurante din Sibiu, unde Iohannis obișnuia să mănânce pe vremea când era primar, spun că unul dintre felurile de mâncare preferate de actualul președinte al României este un preparat din piept de pui care îi poartă numele: „Piept de pui Iohannis”.

Încă de anul trecut, imediat după aflarea rezultatelor la alegerile prezidențiale, o pizzerie din satul clujean Sânnicoară a scos la vânzare „pizza Iohannis”, care are ca ingredient principal salamul de Sibiu.

„Ideea mi-a venit după ce am văzut că Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale. De bucurie pentru această victorie, mai ales că l-am votat, m-am gândit să scot un sortiment nou de pizza, «Iohannis», cu salam de Sibiu, la prețul de 14,99 lei. Pizza mai are ca ingrediente ciuperci, mozzarella, sos de roșii, cabanos și virșli, și am pus salamul de Sibiu în cinstea noului președinte care a fost primarul Sibiului. Am lansat și o ofertă, patru pizza la 54,50 lei, care este procentul cu care Klaus Iohannis a câștigat alegerile”, declara, în noiembrie anul trecut, Radu Păcurar, patronul pizzeriei.