Pilotul Adrian Iovan va fi înmormântat vineri, la cimitirul Bellu catolic

Publicat: 23 01. 2014, 10:10
Actualizat: 31 07. 2014, 14:36

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Adrian Iovan a fost depus la Academia de Aviație, de unde va fi dus, joi, la capela Cimitirului Sfântul Ilie din Capitală, urmând să fie înmormântat vineri, la Cimitirul Bellu catolic.

Trupul neînsuflețit al lui Adrian Iovan a fost ridicat, miercuri, de la Serviciul de Medicină Legală Alba, de către fiica acestuia, Irina Iovan, fiind transportat la București cu o mașină a unei firme de pompe funebre.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Adrian Iovan a fost depus joi dimineață, la Academia de Aviație, unde au venit să îi aducă un ultim omagiu rude ale acestuia, prieteni, colegi, dar și persoane care nu l-au cunoscut personal.

În cursul zilei de joi, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Adrian Iovan va fi dus la capela cimitirului Sfântul Ilie, urmând să fie înmormântat vineri la prânz.

Pilotul Adrian Iovan avea 55 de ani și o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom și BlueAir. După pensionare, el le preda studenților din anii terminali ai Școlii de Piloți și pilota avioane de mici dimensiuni.

Aurelia Ion, studenta care a decedat în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni, a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent și va fi înmormântată, joi, cu onoruri militare, în Cimitirului Ghencea Militar III.

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofițer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din București și făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activități pe linie medicală, potrivit MApN.

Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat că Aurelia Ion și-a dorit din copilărie să fie medic, ea fiind o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România.

Doctorul Dragoș Cuzino a precizat că medicina a pierdut o studentă eminentă, „o studentă care și-a dorit încă din copilărie să învețe și să practice profesia de medic și, mai târziu, să îmbrace haina militară”.

„Și, ca o dovadă a faptului că a fost o studentă strălucită, o studentă devotată, care învăța, iată se afla împreună cu unii dintre cei mai buni medici din România, în acest echipaj medical și a fost implicată în tragedia în urma căreia și-a pierdut viața”, a adăugat dr. Dragos Cuzino.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

În urma accidentului au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni și localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Adrian Iovan a murit în urma unui șoc traumatic, combinat cu un șoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de șoc hipotermic, combinat cu tulburări de respirație, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX șeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.

Potrivit acestuia, pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui șoc traumatic provocat de fracturi la picioare și fracturi costele multiple, combinat cu șoc hipotermic.