Platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale. Partiarhul Daniel a anunțat lansarea site-ului pictamcatedrala.ro

Publicat: 21 03. 2021, 21:57
Platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale. Partiarhul Daniel a anunțat lansarea site-ului pictamcatedrala.ro / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax foto

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel a anunțat lansarea unui site – o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale.

Anunțul a fost făcut la finalul predicii din Duminica Ortodoxiei, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale

„Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român. Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională sau Catedrala Mântuirii Neamului.

Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii”, a declarat Patriarhul Daniel.

Pe site-ul picatamcatedrala.ro sunt descrise lucrăririle deja realizate. Totodată, sunt prezentate și modalități de sprijin pentru realizarea și celorlalte lucrări care sunt în stadiul de proiect. De asemenea, este prezentat și modul în care sunt realizate icoanele din mozaic. Pe site se regăsesc și galerii foto unde se pot observa și detaliile lucrărilor.

Site-ul realizat pentru susținere morală și donații

Site-ul pictamcatedrala.ro ar reprezenta „un instrument de vizualizare a picturii în ansamblu”.

Coordonatorul lucrărilor de pictură, Daniel Codrescu, a susținut că prin intermediul site-ului oamenii pot participa la pictarea Catedralei prin donații. De asemenea, acesta a fost realizat și „pentru susţinerea morală a proiectului, prin construirea unei comunităţi în jurul acestei catedrale”.

„Vom avea pe viitor şi un proiect general, în care oamenii să poată accesa, spre exemplu, un sfânt pentru care vor să doneze sau o porţiune din ansamblul care a rămas disponibil pentru donare”, a adăugat Daniel Codrescu, potrivit sursei citate.