POLEMICĂ TĂIOASĂ: DESPRE VULGARITATE CU TRAIAN BĂSESCU, CRISTIAN TUDOR POPESCU ȘI MIRCEA DINESCU

POLEMICĂ TĂIOASĂ: DESPRE VULGARITATE CU TRAIAN BĂSESCU, CRISTIAN TUDOR POPESCU ȘI MIRCEA DINESCU
Traian Băsescu și-a exprimat, miercuri, în cadrul emisiunii „Nașul" de la B1Tv, dezamagirea față de presa românească actuală, ca și regretul că jurnaliști foarte cunoscuți, precum Mircea Dinescu sau Cristian Tudor Popescu, s-ar fi schimbat foarte mult în ultima vreme, jignindu-l în mod repetat.

Traian Băsescu și-a exprimat, miercuri, în cadrul emisiunii”Nașul” de la B1Tv, dezamagirea față de presa românească actuală,ca și regretul că jurnaliști foarte cunoscuți, precum MirceaDinescu sau Cristian Tudor Popescu, s-ar fi schimbat foarte mult înultima vreme, jignindu-l în mod repetat. Dinescu îi răspundeșefului statului că, dimpotrivă, el este cel care s-a schimbat,ajungând „un vulcan de vulgaritate”, iar Cristian Tudor Popescu îlcalifică drept „vulgar nu numai în raport cu alții”, ci și „înraport cu sine însuși, în forul său intim”.

Băsescu: „M-am săturat de jignirile lor”

Președintele a precizat că a renunțat să mai urmărească presaautohtonă, căreia îi preferă canale ca Discovery și Animal Planet,dar și că îi regretă pe Mircea Dinescu și Cristian Tudor Popescu,așa cum erau aceștia „înainte de a deveni vulgari”. Simțindu-sejignit de către aceștia peste limita suportabilă, a decis să nu-imai respecte: „Eu m-am săturat de jignirile lor, drept care îitratez ca atare. Are o limită orice om, chiar și omul politic, în ate respecta când vede că zilnic încerci să-l jignești, să-lumilești. Din momentul în care i-ai atins limita, să nu mai aștepțide la el nici urmă de respect”. Băsescu ar fi fost dispus să-iierte dacă cei doi ziariști nu ar fi persistat în ceea ce elsocotește jigniri „murdare”, dar, pentru că lucrurile nu au statașa, a declarat că și-a pierdut orice considerație pentru aceștia:”Adresările dure, murdare pot fi acceptate până la o limită. Cândvezi că a făcut o practică, spui: acestui om nu îi mai dau semneleexterioare de respect”.

Mircea Dinescu: „Probabil că Traian Băsescu se percepeca fiind lucrarea perfectă a unui sculptor grec”

Poetul Mircea Dinescu a respins, astăzi, acuzația adusă depreședintele Traian Băsescu, potrivit căreia ar fi devenit vulgari.”Eu cred că i se pare. Noi nu ne-am schimbat deloc, în timp cepreședintele s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă” adeclarat, astăzi, Dinescu pentru Gândul. El este de părere că, larigoare, scriitorilor și jurnaliștilor, li se mai pot permite câte”o licență, o metaforă, o exprimare mai buruienoasă”. „Dar unuipreședinte, echidistant și fără parti-pris-uri în niciun caz. Păi,în ultima perioadă, Băsescu a devenit un vulcan de vulgaritate.Felul în care vorbește cu presa, cu liderii de partid… Esteinadmisibil! Cum poți să-i spui unui lider de partid că e maimuță?Probabil că Traian Băsescu se percepe ca fiind lucrarea perfectă aunui sculptor grec. Hai să fim serioși! Eu spun că noi am rămasaceiași, doar președintele s-a schimbat”, a fost de părere MirceaDinescu.

CTP: „Dl. Băsescu e poate cea mai vulgară persoană pecare am întâlnit-o atât de sus pe scara socială”

La rândul sau, Cristian Tudor Popescu se declară, în editorialulsău din Gândul, indignat de vulgaritatea președintelui, susținândcă acesta „e vulgar nu numai în raport cu alții, în spațiul public,e vulgar în raport cu sine însuși, în forul său intim”. „Dl.Băsescu e poate cea mai vulgară persoană pe care am întâlnit-o atâtde sus pe scara socială”, susține jurnalistul. Cristian TudorPopescu apreciază că scrisul său nu a cunoscut schimbări în sensulmenționat de Traian Băsescu, dar adaugă că, deși președintele adeclarat că și-a pierdut semnele exterioare de respect atât pentruel, cât și pentru Mircea Dinescu, el nu și le-a pierdut pe acestea,ci pe cele interioare: „Cândva, dl. Băsescu mă declara publicgazetarul său preferat. Pe atunci, scriam în favoarea pozițieisale, pe care o consideram corectă, în conflictul din ConvențiaDemocrată și îl creditam ca învingător în fața pesedistului S.Oprescu în cursa pentru Primăria Capitalei când aproape nimeni numai credea. Nu scriam altfel decât scriu azi, când dl. Băsescu m-adescoperit vulgar și a anunțat că nu îmi mai acordă semneleexterioare de respect. Eu păstrez semnele exterioare de respectfață de d-sa pentru cazul, foarte puțin probabil, că ne-am maiîntâlni vreodată, nu le mai am însă pe celeinterioare”.

Citeșteîntregul editorial al lui CTP aici.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
Pepe, mesaj dur pentru Raluca! Nu i-a mai păsat de nimeni: 'Când știu că iubești...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOC! Armata chineză, pregătită de luptă! Noua armă MORTALĂ va distruge tot în jurul ei....
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Boala care va ucide mai multe persoane decât Covid-19. Avertismentul OMS
Pepe, mesaj dur pentru Raluca! Nu i-a mai păsat de nimeni: 'Când știu că iubești...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză. Ce se întâmplă cu...
Lovitură pentru Dacia, șefii în ședință de urgență: anunțul despre Sandero a venit acum
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Jador, cadou de senzație pentru admiratori! Artistul i-a luat prin surprindere: ”Pentru că vă iubesc”
×
Inchide