Poliția Capitalei a identificat persoana care a spart luneta mașinii lui Daniel Barbu. Ministerul a depus plângere

Publicat: 18 10. 2013, 16:54
Actualizat: 29 07. 2014, 19:35

UPDATE 16.45 Ministerul Culturii a înaintat o plângere la Poliția Capitalei, pentru distrugerea autoturismului în care se afla ministrul Daniel Barbu, joi seară, când a fost agresat de mai mulți protestatari, în Centrul Vechi al Capitalei, potrivit unor surse din Poliție.

Totodată, Ministerul Culturii s-a constituit parte civilă în acest caz, precizează Mediafax. Conform surselor citate, anchetatorii au primit plângerea ministerului care este, de altfel, proprietarul de drept al autoturismului pe care îl folosea ministrul Daniel Barbu.

16 persoane dintre cele care au fost implicate în incidentul de joi seara, din Centrul Vechi al Capitalei, când ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost atacat de protestatari, au fost identificate în urma demarării unei anchete, a precizat, vineri, șeful Poliției Capitalei, Mihai Pruteanu.

De asemenea, persoana care a spart luneta autoturismului în care se afla ministrul a fost identificată și urmează să fie audiată.

În prezent, se fac cercetări pentru identificarea tuturor celor implicați. Mai mulți martori oculari vor fi chemați pentru declarații.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost bruscat joi seara în centrul Capitalei, de manifestanții anti-Roșia Montană,în timp ce ieșea de la o dezbatere organizată în Club A. Automobilul acestuia a fost atacat cu pietre, fiindu-i spartă luneta.

Un echipaj de jandarmi a fost solicitat să intervină pentru aplanarea conflictului.