Poliția caută trei suspecți în cazul furtului taragotului lui Dumitru Fărcaș

Publicat: 03 06. 2014, 17:30
Actualizat: 03 02. 2019, 07:59

Potrivit surselor citate, anchetatorii Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1 au descins, marți, la două adrese situate pe strada Câmpia Libertății din Sectorul 3, însă acțiunea a fost un eșec, în condițiile în care persoanele căutate nu au fost găsite acasă.

Cei trei suspecți sunt căutați în continuare de oamenii legii.

Dumitru Fărcaș și-a recuperat, marți dimineață, taragotul care i-a fost furat la București, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un polițist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Taragotul a fost recuperat după ce un bărbat din București a mers, duminică noapte, la un post de televiziune și a anunțat că a găsit instrumentul muzical în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab.

Interpretul Dumitru Fărcaș a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Poliția Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că furtul s-a produs sâmbătă după-amiază, fiind reclamat la Poliție în jurul orei 17.45.

„Taragotul și un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valorează aproximativ 7.000 de euro”, au spus sursele citate.

Dumitru Fărcaș și alți artiști sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar „Zamfir – 50 de ani pe scenă”. Hoții au acționat după ce aceștia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o ușă a microbuzului deschisă.