Poliția face cercetări cu privire la cererea depusă în instanță de pretinsul fiu al lui Nicolaescu

Publicat: 08 01. 2013, 14:50
Actualizat: 05 08. 2014, 13:40

Secția 14 a Poliției sectorului 4 face cercetări cu privire la cererea depusă  la instanță de pretinsul fiu al lui Sergiu Nicolaescu, polițiștii sesizându-se cu privire la un eventual fals, dar și în urma unei înștiințări a lui Vasile Rotaru, al cărui CNP a fost folosit în înregistrarea acțiunii.

Ulterior demersurilor de la Secția 14, Poliția Capitalei a anunțat, marți, la ora 12.50, că s-a sesizat din oficiu și face cercetări referitoare la posibila săvârșire a unor infracțiuni de fals în cazul cererii de stabilire a paternității depuse pe 4 ianuarie la Judecătoria sectorului 1 de un bărbat care s-a recomandat drept Vasile Rotaru, fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu.

Acesta a depus două acțiuni la Judecătoria sectorului 1 București, în urma cărora instanța a înregistrat, luni, două dosare, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a trupului neînsuflețit al regizorului (care are termen de judecată în 5 februarie) și altul pentru stabilirea paternității (cu termen de judecată în 15 mai).

Cererile ar fi fost trimise pe e-mail, în 4 ianuarie, din Germania, cu două zile înainte de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.

La scurt timp, în presă au apărut informații potrivit cărora Codul Numeric Personal (CNP) din cererile trimise instanței aparține unui fost jurnalist sportiv, Vasile Rotaru.

Astfel, în urma amplei mediatizări a cazului, Secția 14 a Poliției sectorului 4 București s-a autosesizat marți dimineață în cazul acțiunii depuse la Judecătoria Sectorului 1, instanță care are sediul în acest sector, loc unde s-ar fi comis infracțiunea.

Totodată, poliția a primit o înștiințare din partea lui Vasile Rotaru, care a precizat că nu a depus el cele două acțiuni la judecătorie pe 4 ianuarie, înaintând și acte.

Poliția urmează să ia număr unic de înregistrare al cazului la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 București.

La primul termen de judecată, în procesul privind stabilirea paternității, instanța Judecătoriei sectorului 1 a stabilit calitatea procesuală a persoanei care a deschis acțiunea, iar în cazul în care se constată că reclamantul este o altă persoană decât cea care s-a recomandat a fi, dosarul se va suspenda.