Polițist din Iași, acuzat că a încercat să abuzeze sexual o adolescentă. Reacția tatălui fetei

Publicat: 11 01. 2018, 15:41

Polițistul în vârstă de 41 de ani, angajat al Inspectoratului de Poliție Iași, este acuzat de părinții unei adolecente din Răducăneni că i-ar fi facut avansuri acesteia și ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu ea, însă fata a refuzat.

Copila a ajuns acasă și le-a povestit părinților ce a pățit, aceștia formulând deja o plângere penală împotriva autorului.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, Niculina Lisnic, plângerea a fost deja înregistrată la Parchet.

„Există o plângere depusă și înregistrată la sediul instituției, în acest caz fiind începută cercetarea penală”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Niculina Lisnic.

Polițistul acuzat este angajat al Inspectoratului de Politie Județean Iași din 2011.

Tatăl adolescentei: „Nu vreau decât să fie apărată fiica mea nu să fie violată de un polițist”

Tatăl adolescentei din Iași de care ar fi încercat să abuzeze un polițist, Cătălin Popovici, declară că omul legii i-a spus că îl poate denunța, deoarece are relații „sus puse”, cum ar fi mama lui, consilier la Primăria Iași.

Tatăl adolescentei, Cătălin Popovici, a declarat, joi, presei, că fiica lui obișnuia să își ajute vecinii, respectiv pe polițistul acuzat și pe soția lui, la magazinul pe care îl au. Polițistul din comuna Gorban, județul Iași, este acuzat că i-ar fi făcut avansuri adolescentei și ar fi încercat să întrețină relatii sexuale cu ea, în timp ce soția acestuia nu era acasă.

„Fiica mea a fost la muncă la E.D.G. (polițistul acuzat – n.r.) și, în jurul orei 10.30, ieri (miercuri – n.r.), bărbatul a chemat-o la el în dormitor să discute ceva, dar nu i-a zis ce anume. Când a început discuția, primul lucru a fost

Adolescenta de 16 ani le-a spus abia miercuri seară părinților că a fost la un pas de a fi violată de vecin.

„Fata nu mi-a zis nimic până seara. Când a ieșit de la magazin s-a dus în parc să stea cu un băiat, am trimis-o pe sora ei să îi zică să vină acasă că nu are voie să stea în parc cu băiatul ala. Când a venit acasă, s-a pus pe pat cu sora ei și cu încă două fete care erau de față și mi-a zis în felul următor:

Tatăl adolescentei din comuna Gorban a depus, joi, o plângere împotriva polițistului, cercetările fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

„Nu vreau nimic de la el, nu vreau bani, nu vreau nimic, nu vreau decât să fie apărată fiica mea nu să fie violată de un polițist. Mi-am luat inima în dinți și am venit la Poliție să îl denunț. Ar merita să fie dat afară din Poliție și legea să facă ce trebuie să facă. Nu am nevoie de altceva, vreau să fie protejat copilul meu și pe lângă al meu și ceilalți. Mai am o fată mai mică și mi-e frică de ce s-ar putea întâmpla”, a mai spus Cătălin Popovici.