Polițiști de la Aeroportul Timișoara, cercetați în legătură cu verificarea actelor unor turiști

Publicat: 15 02. 2012, 10:18
Actualizat: 19 06. 2012, 05:41
Conducerea Poliției de Frontieră a cerut cercetarea prealabilă a turei care a fost de serviciu la punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul "Traian Vuia" - Timișoara, miercuri, după ce ziarul Gândul a informat că nu au verificat actele unui grup de turiști întors din Grecia.

Conducerea Poliției de Frontieră a cerut cercetarea prealabilă a turei care a fost de serviciu la punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul "Traian Vuia" – Timișoara, miercuri, după ce ziarul Gândul a informat că nu au verificat actele unui grup de turiști întors din Grecia.

Potrivit unui comunicat de vineri al Poliției de Frontieră, șeful instituției, chestorul principal Nelu Pop, a dispus, în regim de urgență, Corpului de Control din cadrul IGPF, cercetarea prealabilă a întregii ture de lucru aflată în serviciu miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei "Traian Vuia" – Timișoara, precum și efectuarea unei anchete interne, în acest punct de trecere a frontierei.

"Ofițerii Corpului de Control din cadrul IGPF au la dispoziție 48 de ore pentru a prezenta conducerii Poliției de Frontieră Române un raport detaliat, atât în ceea ce privește situația creată în data de 22.08.2007, cât și referitor la modul de îndeplinirea atribuțiilor specifice de către toți lucrătorii din cadrul PTF Aeroport Internațional Traian Vuia", se arată în comunicat.

Potrivit Poliției de Frontieră, în situația în care se va stabili vinovăția polițiștilor de frontieră aflați în tura de serviciu de miercuri, vor fi dispuse măsuri drastice, inclusiv eliberarea din funcția publică deținută. (Mediafax)