Polițiștii au prins 50 de șoferi care nu au acordat prioritate ambulanțelor și un ambulanțier băut

Publicat: 21 06. 2014, 14:12
Actualizat: 01 10. 2018, 03:51

În 24 de ore, polițiștii au aplicat 188 de sancțiuni contravenționale și au reținut 52 de permise, în cadrul unei acțiuni naționale desfășurate de Poliția Română pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate ambulanțele.

Peste 1.000 polițiști au desfășurat, joi, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române, o acțiune, la nivel național, care a vizat respectarea, de către participanții la trafic, a semnificației semnalelor acustice și luminoase ale ambulanțelor care se deplasează la intervenții cu caracter de urgență. Totodată, polițiștii au verificat și respectarea regulilor de circulație de către personalul angajat în funcția de conducător auto al structurilor teritoriale de ambulanță, atunci când nu se deplasează la intervențiile care nu impun urgență.

Astfel, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase ale ambulanțelor care se deplasau la intervenții cu caracter de urgență. Ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisele de conducere.

De asemenea, au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de ambulanțe, dintre care 61 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 14 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, fără dispozitiv sau accesorii de tip „mâini libere”, una pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și una pentru neacordarea priorității de trecere (în aceste din urmă cazuri fiind reținute, ca măsură complementară, permisele de conducere) și 61 pentru alte abateri.