Polițiștii care au intrat în casa unui colecționar au ridicat un mic tezaur ilegal

Publicat: 15 04. 2015, 18:49

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, peste 2.500 de obiecte – monede, cărți, icoane, pistoale și cartușe, topoare din bronz și piatră – au fost ridicate în urma a două percheziții desfășurate de polițiștii criminaliști la locuințele colecționarului Costică Giurcanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bunurile, despre care există suspiciuni că fac parte din Patrimoniul Cultural Național, erau deținute de colecționarul din Bârlad fără documente legale, motiv pentru care bărbatul de 75 de ani este cercetat acum pentru furt.

„Toate bunurile ridicate în urma perchezițiilor vor fi supuse unor expertize, în funcție de rezultate fiind posibil să fie extinse cercetările în acest caz. Totodată, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările pentru a se stabili în ce condiții a intrat bărbatul în posesia respectivelor obiecte”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, responsabilul mass-media din cadrul Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.

Profesorul Costică Giurcanu este președintele Filialei Bârlad a Asociației Numismatice din România și a declarat polițiștilor că a adunat cele peste 2.500 de obiecte de colecție în decursul a peste jumătate de secol.