Polițiștii de frontieră au rămas UIMIȚI după ce au verificat un TIR cu textile la Calafat. Șoferii au spus că nu știau nimic

Publicat: 07 07. 2018, 12:29
Actualizat: 26 03. 2019, 05:42

TIR-ul condus de un șofer turc a fost controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj. Conform documentelor de însoțire a mărfii, TIR-ul transporta textile și plastice din Turcia pentru Olanda.

Polițiști de frontieră români și bulgari au găsit în compartimentul de marfă 26 de cetățeni străini, printre textile.

Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, 14 bărbați, 4 femei și 8 minori, cu vârste cuprinse între 5 și 45 de ani. O parte dintre aceștia aveau documente din care reiese că sunt solicitanți de azil în Bulgaria.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Șoferii – cel de la volan și cel de rezervă – au declarat că nu știau că persoanele erau ascunse în compartimentul de marfă al mijlocului de transport.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranții, șoferii și mijlocul de transport au fost predați Politiei de Frontiera Bulgare, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii masurilor legale ce se impun.

foto: polițiadefrontieră.ro