Polițistul Marian Godină a avut dreptate. Poliția a trimis cazul la Parchet

Publicat: 16 02. 2016, 19:52
Actualizat: 27 09. 2018, 23:00

Potrivit unui comunicat, ca urmare a verificărilor făcute de Direcția de Control Intern din Poliția Română, „șeful Poliției Române a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pentru clarificarea situației de fapt”.

Poliția Română a mai transmis că „agentul șef adjunct de poliție Marian Godină nu a făcut obiectul acestui control”.

O echipă a Direcției de Control Intern din Poliția Română s-a deplasat, marți dimineață, la Brașov, pentru a verifica situația semnalată de polițistului Marian Godină, conform IGPR.

Polițistul de Rutieră, care a publicat recent o carte în care povestește despre peripețiile din trafic, a scris pe pagina sa de Facebook că în urma unui incident din trafic, în care a oprit o mașină în care se afla directorul Crucii Roșii din Brașov, a avut probleme cu superiorii săi, care l-au acuzat că nu s-a prezentat și că ar fi avut un „ton arogant”.

În urma acuzațiilor, polițistul a scris pe Facebook că mama sa a ajuns la spital în stare gravă și că el vrea să-și dea demisia.

„Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adică săptămâna trecută, și am oprit o mașină al cărei șofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit.
M-am prezentat, i-am cerut actele șoferului și i-am spus că i se va reține permisul. În timp ce mă duceam spre mașina poliției, de pe locul din dreapta față a mașinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine și mi-a zis, «Stați că nu e chiar așa, stați să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roșie Brașov și colaborez cu șefii tăi». Mi-am făcut treaba și i-am reținut permisul șoferului”, a scris Godină pe pagina sa de socializare.

În urma acestui incident, polițistul de la Rutieră susține că a fost chemat de superiorii săi și luat la rost, acuzat că a avut un limbaj licențios și nu s-a prezentat în momnentul în care a cerut documentele la control.

„Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicații pentru comportamentul avut față de șofer. Doamna m-a reclamat că, deși șoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun și i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă. Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție”, mai scria Godină pe Facebook.

Marian Godină a înregistrat conversația avută cu șoferul autoturismului și a făcut publică înregistrarea din care reiese că și-a spus numele și că limbajul său nu a fost unul neadecvat.