Poll Marius Tucă Show: „Credeți că refuzul aderării la Schengen demonstrează că UE ne privește ca europeni de mâna a doua?”

Publicat: 08 12. 2022, 22:41

Întrebarea poll-ului de la emisiunea „Marius Tucă Show”, ediția de joi, 8 decembrie, a fost următoarea: „Credeți că refuzul aderării la Schengen demonstrează că UE ne privește ca europeni de mâna a doua?”.

Telespectatorii GÂNDUL au răspuns în număr covârșitor că DA (91%), UE ne consideră europeni de mâna a doua, în timp ce doar 8% sunt de părere că lucrurile nu stau așa.

 

 

România și Bulgaria rămân momentan în afara spațiului Schengen, după ce Austria și Olanda s-au opus aderării celor două țări în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne de joi. Austria s-a opus aderării ambelor țări, în timp ce Olanda s-a împotrivit doar aderării Bulgariei, dar cum candidaturile Bucureștiului și Sofiei au venit „la pachet”, decizia Olandei a afectat, practic, și România.

În schimb, candidatura Croației a fost acceptată, astfel că această țară va deveni membru Schengen de la 1 ianuarie 2023.