Pompierul din Botoșani, câștigătorul ultramaratonului de 522 km din Australia, ajunge în România – FOTO

Publicat: 31 05. 2019, 16:05

Iulian Rotariu este așteptat să se întoarcă în țară duminică, după ce, în perioada 15 – 24 mai, a participat la ultramaratonul „The Track”, desfășurat în Australia.

După cele nouă etape în care a parcurs 522 de km și după un efort susținut, Iulian Rotariu a reușit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 57 de ore, 6 minute și 20 de secunde, fiind secondat de celălalt român înscris în competiție, Andrei Gligor.

„Reușita lui Iulian reprezintă și un record al întrecerii, botoșăneanul obținând un timp cu 7 ore mai bun decât câștigătorul competiției din 2017. Rezultatul este de apreciat în condițiile în care The Track a reprezentat cel mai greu concurs de anduranță la care a participat vreodată Iulian Rotariu”, au transmis reprezentanții IGSU.

La fel ca și celelalte cinci ultramaratoane la care a participat, „The Track” Australia a fost o cursă autosusținută, în cadrul căreia Iulian Rotariu a avut de alergat de două ori mai mult, adică 522 de kilometri în nouă etape.

Fiecare concurent și-a purtat propriul rucsac care conținea mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul său personal.

Cursa a avut loc în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, în cel mai arzător deșert din zonă. Cu fiecare etapă, distanța pe care a trebuit să o parcurgă a crescut, la fel și altitudinea. Dacă în prima zi a de alergat un maraton (30 km), la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanța parcursă a fost de 137 de km, la 1.700 metri altitudine.

Doar 18 dintre cei 38 de concurenți înscriși la start au reușit să treacă linia de sosire, patru renunțând de la bun început, iar alți 16 încheind cursa fără să parcurgă întreaga distanță.

„Victoria obținută în ultramaratonul The Track reprezintă cel mai bun rezultat obținut de Iulian Rotariu în concursurile de anduranță, iar reușita din Australia a fost prefigurată de o altă cursă fenomenală reușită anul trecut în Antarctica, când pompierul botoșănean s-a clasat pe locul al II-lea, intrând în topul mondial „4 Deserts”. În fapt, victoria din Australia este o încununare a eforturilor făcute de-a lungul anilor de Iulian, care a început să participe la astfel de competiții din pasiune, el nefiind sportiv de performanță”, au mai spus reprezentanții IGSU.

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu a participat de fiecare dată în scop caritabil, el încercând să sprijine în acest mod activitatea „Asociației Părinților Copiilor cu Autism Botoșani”.