Ponta: Antonescu nu a mai venit la conferința USL, și-a dat seama că e președinte interimar

Publicat: 10 07. 2012, 00:24
Actualizat: 10 07. 2012, 09:39

Premierul Victor Ponta a explicat, luni seară, de ce președintele Senatului, Crin Antonescu, nu a mai participat la conferința de presă anunțată la USL: și-a dat seama că a devenit președinte interimar și nu mai poate interfera cu un partid politic.

Ponta a fost întrebat de ce nu participă Crin Antonescu la conferința de la sediul USL, unde președintele Senatului fusese anunțat.

„Am vorbit cu dnul Antonescu, în ultimul moment domnia sa, din punctul meu de vedere în mod corect, a spus: «Stai, din acest moment sunt președinte interimar, nu mai pot să vin la USL» (…) Dacă vreți, e un exemplu despre cum trebuie să se poarte un președinte al României, gândiți-vă că domnul Băsescu bea șampanie pe la sediul PDL acuma. Îl felicit pe domnul Crin Antonescu că a intrat atât de repede în haina de președinte și nu pot decât să-mi doresc ca România să aibă un președinte care să se comporte decent și care să respecte obligațiile funcției pe care o ocupă”, a explicat Ponta.

El a mai precizat că în acest moment în poziția de copreședinte al USL se află Daniel Chițoiu, desemnat președinte interimar al PNL.