Ponta către Dușa și Silaghi: Regret că luăm măsuri numai când apare o tragedie ca cea de la Otopeni

Publicat: 01 09. 2012, 12:08
Actualizat: 01 10. 2018, 07:43

Premierul Ponta le-a spus, sâmbătă, miniștrilor Internelor și Transporturilor, Mircea Dușa și Ovidiu Silaghi, că regretă că se iau măsuri de securitate numai după ce se petrec tragedii cum a fost cea de la Aeroportul Otopeni și a precizat că procurorii ar trebui să prindă criminalii „mai din timp”.

„Domnul ministru de Interne, domnul ministru al Transporturilor, îmi pare rău că ajungem să luăm măsuri numai când apare o tragedie cum a fost cea cu Aeroportul Otopeni. Sunt convins că procurorii își vor face datoria și îi vor găsi mai din timp pe criminali, nu după ce comit a nu știu câta crimă, dar vă rog să învățăm chiar și acum, în al treisprezecelea ceas, ce e de făcut pentru ca, pe cât posibil, să preîntîmpinăm asemenea evenimente și întradevăr, nu doar în Aeroportul Otopeni, ci și în gări, și în alte aeroporturi”, a spus Ponta.

În urmă cu două săptămâni, o japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul „Henri Coandă”, urcată într-un taxi și dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită și ucisă.

Suspectul principal în acest caz este un tânăr din Ilfov care ar fi comis anterior mai multe infracțiuni cu violență, inclusiv un alt omor.

Vineri, reprezentanții autorităților s-au întâlnit la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre îmbunătățirea măsurilor privind siguranța pasagerilor și implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârșirii infracțiunilor la Aeroportul „Henri Coandă”.