Ponta cere sancționarea celor vinovați pentru intoxicarea copiilor din Tâncăbești

Publicat: 18 02. 2015, 12:40
Actualizat: 18 02. 2015, 12:41

Zece elevi de la Școala Generală din Tâncăbești, județul Ilfov, sunt preluați de mai multe ambulanțe și de un elicopter SMURD, după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de clor, substanță cu care au fost spălați pereții școlii, în urma incidentului toți elevii din unitate fiind evacuați.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov, 10 copii de la școala din Tâncăbești au acuzat stări de rău, cel mai probabil aceștia intoxicându-se cu vapori de clor, după ce angajații școlii au folosit această substanță pentru a spăla pereții claselor.

Reprezentantul ISU București Adrian Marin a precizat că la fața locului au ajuns un elicopter SMURD, trei ambulanțe și o autospecială pentru victime multiple.

Conform sursei citate, trei dintre copii au fost deja preluați de ambulanțe și sunt transportați la spitalele Elias și Grigore Alexandrescu. Ceilalți șapte copiii primesc primul ajutor la fața locului, urmând să fie transportați și ei la spitale din Capitală, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București Daniel Vasile.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat, în școală se aflau 21 de copii, toți fiind evacuați.