Ponta, despre scandalul cărnii de cal: Poate deveni ceva mai rău decât seceta

Publicat: 13 02. 2013, 14:48
Actualizat: 29 07. 2014, 21:25

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că scandalul cărnii de cal reprezintă o problemă de credibilitate a producătorilor români pe care autoritățile trebuie să o rezolve cât mai rapid, pentru că ar putea avea efecte mai dăunătoare decât seceta.

„Pentru că e vorba de credibilitatea producătorilor români, domnul Voinea (ministrul delegat pentru Buget n.n.) o să vă prezinte, anul trecut 30% am avut scăderea agriculturii, din cauza secetei. Anul ăsta ar trebui să revenim, slavă Domnului, dar o problemă de credibilitate reprezintă ceva mai rău ca seceta”, a spus Ponta.

Primul-ministru a precizat că ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA (Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor) au acționat „deocamdată” foarte bine și că se află la Bruxelles, unde în această seară are loc întâlnirea cu miniștri ai Agriculturii din statele europene afectate de scandal, precum și cu comisarul european pentru Sănătate și Protecția Consumatorului.

„Nu e o problemă de agricultură, e una de protecția consumatorului (…) România trebuie să treacă foarte bine acest test și sper și-mi doresc ca ministerul Agriculturii și ANSVSA să fie extrem de eficiente pentru că e o problemă esențială”, a mai precizat premierul Victor Ponta.