Ponta îl felicită pe Dușa pentru organizarea paradei militare din București

Publicat: 02 12. 2013, 13:14
Actualizat: 29 03. 2017, 04:57

Premierul Victor Ponta l-a felicitat, luni, în debutul ședinței BPN al PSD, pe ministrul Apărării, Mircea Dușa, pentru organizarea paradei militare din București, prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care, în București sau în restul țării, încep sigur cu ministrul Dușa. Felicitări pentru organizarea de la București! Dar, din informațiile pe care le am, în toată țara a fost un moment într-adevăr deosebit. Începem să avem din nou încredere că România nu-i chiar așa, ultima din coadă, și că putem să fim mândri de țară și să avem încredere pentru viitor”, a spus Ponta.

Piața Arcului de Triumf a fost animată, duminică, de Ziua Națională, de o fastuoasă paradă militară la care au asistat mii de persoane, multe dintre acestea, deopotrivă demnitari și oameni obișnuiți, venind împreună cu copiii lor, care s-au arătat cei mai încântați de spectacol.

La parada de Ziua Națională au defilat peste 2.000 de militari români, dar și, în premieră, peste o sută de militari din Franța, Polonia, Turcia și SUA. Pe sub Arcul de Triumf au trecut și peste 200 de vehicule militare, iar 35 de aeronave au survolat piața.

Președintele Traian Băsescu a asistat la eveniment alături de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în vreme ce, la câțiva metri, premierul Victor Ponta și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, l-au „flancat” pe principele Nicolae, reprezentant al Casei Regale la paradă.

Același grup a fost preferat și de ministrul Apărării, Mircea Dușa, de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, de vicepremierul Gabriel Oprea și președintele PC, Daniel Constantin.

Singurul moment în care Traian Băsescu și Victor Ponta s-au întâlnit a fost, la finalul depunerii de coroane în numele Guvernului, când premierul s-a îndreptat spre președintele Republicii Moldova și a dat mâna cu acesta și cu președintele României.