Ponta: Morar să dea informații despre neregulile de la Oltchim după ce termină cu mascarada de la CSM

Publicat: 23 11. 2012, 18:10
Actualizat: 04 07. 2013, 17:44

Ponta a spus, într-o conferință de presă, că despre neregulile de la Oltchim ar trebui să ofere răspunsuri șeful DNA Daniel Morar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a precizat că nu știe de ce fostul director al societății Oltchim Constantin Roibu a ipotecat echipamente și instalații în valoare de 40 de milioane de euro, pentru o datorie de zece milioane de euro.

„Trebuie să-l întrebați pe domnul Daniel Morar, care are plângeri pentru toate actele întocmite de vechea conducere de la Oltchim. Sau să-i întrebați pe domnii Videanu și Boureanu de ce a garantat domnul Roibu zece milioane de euro cu 40 milioane de euro”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că despre neregulile de la Oltchim se poate pronunța șeful DNA, atunci când termină cu mascarada de la CSM.

„Îl puteți întreba pe domnul Morar, după ce termină cu mascarada de la CSM, în care el îi audiază pe cei care ar trebui să-i ia locul și spune că nici unul nu e așa bun ca el. Acum ar trebui să-i audiez și eu pe prim-miniștrii de la ARD și să le explic ce fraieri sunt și ce deștept sunt eu, cam la fel ar fi”, a mai precizat Victor Ponta.

Premierul susține că societatea Oltchim este devalizată de ani de zile, nu de o lună sau de trei luni.