PONTA PLAGIAT. Comisia de Etică a Universității din București analizează lucrarea de doctorat a premierului. „Vom da o hotărâre în cel mai scurt timp”

Publicat: 11 07. 2012, 16:58
Actualizat: 12 07. 2012, 12:13

Comisia de Etică a Universității din București s-a întrunit astăzi pentru a analiza lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta. „Comisia va da o hotărâre în cel mai scurt timp posibil. Lucrează în acest moment, iar atunci când va fi formulată o hotărâre o va comunica conducerii Universității”, a declarat, la finalul ședinței, președintele Comisiei, Marian Popescu.

Potrivit unor surse din Universitatea din București, Comisia de Etică a trimis atât lucrarea lui Ponta, cât și lucrările pe care acesta le-ar fi plagiat și unor experți străini în drept penal, care o vor analiza în perioada următoare.

În ședința de miercuri, Comisia, care s-a autosesizat în cazul acuzațiilor de plagiat aduse lui Ponta, a stabilit procedura de evaluare a lucrării de doctorat a premierului și a surselor din care ar fi plagiat. De asemenea, Comisia și-a ales președintele, pe prof. dr. Marian Popescu, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, și a definitivat Regulamentul de organizare și funcționare, care va fi validat în Ședința Senatului Universității de săptămâna viitoare.

Din Comisia de Etică fac parte profesori doctori de la 13 facultăți ale Universității din București, de la cea de Drept și cea de Științe Politice până la Facultatea de Matematică.

Lucrarea de doctorat al lui Victor Ponta urmează să fie analizată și de Consiliul de Etică aflat în subordonarea Ministerului Educației. Un alt organism, Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a stabilit la sfârșitul lunii iunie că Ponta a copiat cuvânt cu cuvânt 85 de pagini din lucrarea sa de doctorat, fără a cita sursa. Chiar înainte de a da însă verdictul, Consiliul a fost desființat însă de predecesorul Ecaterinei Andronescu, ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, iar premierul a calificat decizia CNATDCU drept „ilegală”