Ponta: Traficul low-cost a fost mutat de la Băneasa la Otopeni deoarece un premier avea casa pe pistă

Publicat: 06 11. 2012, 18:38
Actualizat: 28 09. 2018, 11:34

Prezent la inaugurarea noului terminal pentru plecări al Aeroportului Henri Coandă-Otopeni, premierul a discutat cu directorul aeroportului și s-a interesat de volumul actual al traficului aerian.

„Era jale de când ați mutat low-costurile. Pentru că avea primul-ministru casa pe pistă, s-au mutat toate low-costurile aici și acuma toată lumea se înghesuia. Să nu-și mai facă niciun oficial casă în cazurile astea, vă rog, că nu mai putem să-l mutăm și pe ăsta”, i-a spus Ponta directorului aeroportului.

Presa a relatat anterior că fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu locuiește în cartierul Henry Coandă din orașul Voluntari, în apropierea uneia dintre pistele Aeroportului Băneasa.

Ponta a declarat totodată că, la începutul acestui an, când Aeroportul Băneasa s-a închis pentru cursele de pasageri, de fiecare dată când venea la Aeroportul Otopeni se îngrozea de aglomerație.

„La începutul acestui an, când Aeroportul Băneasa s-a închis pentru cursele de pasageri și pentru companiile care s-au mutat aici, de fiecare dată când veneam la aeroport mă îngrozeam de aglomerație, de cozi, de până la urma de nervozitatea pasagerilor. Sper ca de astăzi aeroportul de aici din București să înceapă cu adevărat să fie un aeroport european. Îmi doresc în același timp să văd cât mai multe locuri în care România are aeroporturi care îndeplinesc criteriile Schengen și îndeplinesc standardele europene, fie că e vorba de Cluj, de Timișoara, dar îmi doresc la fel de mult să văd la Iași un asemenea aeroport sau la Craiova”, a spus Ponta.

Compania Națională Aeroporturi București a inaugurat, marți, noul Terminal Plecări al Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Lucrările de construcție a acestui obiectiv de investiții au demarat în iulie 2011 și au fost finalizate în 17 luni.

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde cerințelor impuse de aderarea României la spațiul Schengen, deservind totodată toate cursele interne, ai căror pasageri au la dispoziție servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat lângă porțile de îmbarcare.

Noul terminal dublează capacitatea de procesare a aeroportului, adăugând încă 52 de ghișee de check-in la cele 52 existente în prezent, pasagerii având posibilitatea de a efectua formalitățile de îmbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de self check-in.

Valoarea investiției pentru realizarea noului terminal este de 52 milioane euro, finanțarea asigurându-se din sursele proprii ale Companiei Naționale Aeroporturi București.