Populația Ucrainei este evacuată cu trenuri speciale, cu luminile stinse

Publicat: 25 02. 2022, 22:59
Actualizat: 28 02. 2022, 22:10
Populația Ucrainei este evacuată cu trenuri speciale, cu luminile stinse / Sursă FOTO: Pixabay - Ilustrativ

Compania Ucraineană de Căi Ferate a transmis vineri că va opera mai multe trenuri speciale menite să evacueze populația. Aceste garnituri vor circula de la Kiev către părțile de vest ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, trenurile speciale pentru evacuarea cetățenilor vor pleca de la gara principală și suburbană din Kiev. Autoritățile au anunțat că trenurile vor fi pentru Rahiv, Ujhorod, Truskavets, Vorokhta, Kovel, Cernăuți și Lviv.

Compania Ucrainiană de Căi Ferate i-a informat pe cetățeni că locurile din tren vor fi disponibile pe principiul primul venit, primul servit, dar se va acorda prioritate copiilor, femeilor și persoanelor cu mobilitate redusă.

Având în vedere contextul actual, sunt posibile întârzieri ale trenurilor. De altfel, oamenii au fost înștiințați că există suficiente mașini pentru evacuarea în siguranță a aproximativ 10.000 de persoane până la sfârșitul zilei de vineri.

Călătorilor le-a mai fost solicitat să nu dezvăluie locațiile lor și să nu fie surprinși dacă se folosește iluminatul de urgență: ”cu cât trenul arată mai puțin ca o ghirlandă, cu atât călătoria este mai sigură”.

La trenuri, iluminarea de urgenta este prevazută pentru a furniza un minim de vizibilitate. Practic, garniturile vor circula cu luminile stinse.