Posibil tratament anticoronavirus, inventat de o fată de 14 ani! Câți bani a primit pentru descoperirea sa (VIDEO)

Publicat: 19 10. 2020, 09:02

O tânără în vârstă de 14 ani din SUA a primit un premiu de 25.000 de dolari pentru dezvoltarea unui posibil tratament anti-COVID-19.

Anika Chebrolu, din Frisco, Texas, a primit deja titlul de cel mai tânăr om de știință de top din America, scrie abc30.com.

„Este minunat. Încă încerc să conștientizez tot ce mi se întâmplă”, a spus tânăra la un post local de televiziune, KTVT.

Chebrolu este în clasa a 8-a și a câștigat concursul 3M Young Scientist, pentru contribuția sa în dezvoltarea unui potențial tratament pentru coronavirus.

Cum ar funcționa tratamentul

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului Sars-Cov-2 și îi blochează funcționarea”, a explicat adolescenta.

Chebrolu a început prin a dezvolta un tratament pentru gripa sezonieră, dar, ca și alți oameni de știință, și-a schimba planurile după pandemia de coronavirus.

Pentru a găsi un medicament, tânăra folosește mai multe software-uri pentru a identifica cum și unde se va atașa molecula de virusul Sars-Cov-2. Nu se precizează dacă cercetarea sa a fost aplicată pe celule sau un model viu.

Fata de 14 a fost inspirată în munca sa de suferința celor care au avut coronavirus, dar și de bunicul ei, care a încurajat-o să exceleze în lumea științei.

„Bunicul meu, pe când eram mai mică, m-a împins mereu spre știință. Era profesor de chimie și îmi spunea mereu să învăț tabelul periodic al elementelor și alte lucruri despre știință și cu timpul m-am îndrăgostit de disciplină”, a povestit adolescenta din SUA.

Teste diagnostic și anticorpi COVID-19. Cum afli dacă ești infectat sau dacă ai avut infecția în trecut

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor din România, orice persoană este considerată suspectă de COVID-19 dacă prezintă unul sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, tuse, astenie, cefalee, mialgii, dureri în gât, coriză (inflamația mucoasei nazale), dispnee (respirație îngreunată), anorexie, grețuri, vărsături, diaree, status mintal alterat, debut recent de anosmie (pierderea mirosului) sau ageuzie (pierderea gustului).