Povestea emoționantă a Arianei, o copilă de 12 ani care s-a infectat cu coronavirus și a cerut să fie internată, pentru a nu o îmbolnăvi pe mama ei: „Când m-a văzut plânsă şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare”

Publicat: 28 07. 2020, 13:55
Actualizat: 06 04. 2021, 18:18
Foto: Caracter ilustrativ, Pixabay: O fetiţă infectată cu coronavirus a insistat să fie internată în spital pentru a-și proteja mama bolnavă

Ariana, o fată de 12 ani din Oradea, care a fost infectată cu coronavirus, a cerut să fie internată la spital, deși ar fi putut sta în izolare la domiciuliu. Fetița și-a făcut bagajul și a cerut să fie dusă la spital, pentru a nu risca să-și infecteze mama, care are și alte probleme de sănătate.

Ariana a fost asimptomatică la început, dar după internare a dezovoltat simptome ușoare. Medicii au numai cuvinte de laudă pentru pacienta lor responsabilă, care a acceptat să i se ia sânge (pentru urmărirea concentraţiei de oxigen) şi să fie investigată tomografic.

Fetița a fost infectată după ce a ieșit la o terasă și s-a jucat cu o altă fată care a fost ulterior testată pozitiv pentru coronavirus. În urma întâlnirii, mama și fiica ei de 12 ani au fost testate, iar rezultatul a fost pozitiv numai în cazul copilei. Dând dovadă de curaj și grijă pentru mamă, fetița a hotărât că ar face mai bine să stea la spital, decât în izolae la domiciliu.

Ariana și-a făcut singură bagajul și a cerut să fie internată

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul”, explică mama fetiţei. „S-a trezit pe la ora 10, mai târziu decât de obicei, şi când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, povesteşte femeia pentru Bihoreanul.

Femeia a acceptat în cele din urmă să sune medicul de la DSP, care a cerut să vorbească cu Ariana. După ce copila a spus în mod repetat „nu vreau să dau virusul la mama”, epidemiologul a trimis o ambulanţă.

„Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut„, a declarat mama Arianei, femeia având probleme oncologice.

Fetița și mama nu s-au văzut de pe 18 iulie, de la internare, însă vorbesc des la telefon, iar medicii au numai cuvinte de laudă pentru Ariana.