Predoiu: Două expresii urâte circulă în mediul de afaceri și în administrație -„șpagă și parandărăt”

Publicat: 03 05. 2012, 17:36
Actualizat: 03 05. 2012, 20:20
Ministrul demis al Justiției a declarat, joi, că speră să dispară din vocabular două expresii urâte care circulă în mediul de afaceri și în administrație, "șpagă și parandărăt", arătând că un om de afaceri trebuie să refuze contracte dacă este condiționat de administrație, dar să semnaleze problema.

Ministrul demis al Justiției a declarat, joi, că speră să dispară din vocabular două expresii urâte care circulă în mediul de afaceri și în administrație, „șpagă și parandărăt”, arătând că un om de afaceri trebuie să refuze contracte dacă este condiționat de administrație, dar să semnaleze problema.

„Cum poate mediul de afaceri să susțină mediul de afaceri? În primul rând rezistând tentației de a juca incorect. Există două expresii urâte care circulă în mediul de afaceri dar și în administrație. Sunt experesii care nu ne fac cinste și care sper să dispară din vocabular: șpaga și parandărăt. Știm ce este una, știm ce este cealaltă, pentru că lumea vorbește deschis despre aceste practici. E mai important să se refuze aceste practici, să strângi din dinți și să refuzi aceste contracte dacă ești condiționat de administrație, dar să semnalezi această problemă”, a spus Cătălin Predoiu, la conferința „Transparency and Business – Transparența și mediul de afaceri”, organizată de Camera de Comerț Româno-Germană, Ambasada Germaniei și agenția MEDIAFAX.

Demnitarul a precizat că problema trebuie semnalată de investitori nu numai ambasadorului, dacă sunt dintr-o țară străină, ci și instituților abilitate, care trebuie să elimine acest proces.

„Între doi operatori economici, unul bun și altul mai puțin bun, trebuie să câștige cel bun, nu cel mai puțin bun care cotizează. Încrederea în mediul de afaceri va crește în măsura în care vom elimina aceste fenomene. Refuzați să faceți afaceri cu cei care nu le fac în mod cinstit. Sunt și alte chestiuni legate de fair-play care trebuie să guverneze competiția economică. Important este să-i știm pe cei care distorsionează lumea afacerilor practicând corupția”, a mai spus Predoiu.

Transparența și mediul de afaceri, experiența Justiției în România și Germania, experiența companiilor cu sectorul public în Germania și România, informații practice legislative pentru companii sunt teme ale conferinței „Transparency and Business – Transparența și mediul de afaceri”, care se desfășoară în Capitală.