Prefectul Capitalei a decis: masca de protecție, obligatorie în jurul școlilor!

Publicat: 06 10. 2020, 19:40
Foto: Arhiva Gândul

Decizie radicală luată de Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Prefectul Gheorghe Cojanu anunță că, în Capitală, a fost stabilită obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

„S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste cinci ani şi adulţi, în intervalul orar 7.45 – şcolile încep dimineaţa la ora 8.00 – şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00”, a afirmat prefectul Gheorghe Cojanu.

Referitor la delimitarea zonei respective, Cojanu a precizat că această obligaţie revine Primăriei Generale şi primăriilor de sector. „Cum cred ei de cuviinţă. Chiar şi o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri până la şcoală, este în regulă”, a explicat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a anunţat că o altă decizie se referă la intensificarea acţiunilor de control în Capitală: „De asemenea, un alt punct se referă la intensificarea activităţilor de control în târguri, pieţe, mijloace de transport în comun şi perimetrele unităţilor şcolare. Trebuie să verificăm respectarea acestor cerinţe, fiindcă s-a constatat că în pieţe, târguri – lumea nici gând să poarte mască”.