Prefectul de Iași, implicat într-un accident rutier. Poliția spune că era BĂUT

Publicat: 11 08. 2014, 09:53

Prefectul Romeo Olteanu se deplasa, duminică seară, la volanul mașinii instituției, marca Volkswagen Touareg, pe strada Sărărie din municipiul Iași, el intenționând să ajungă la stadion, pentru a asista la meciul de fotbal CSMS Iași – Petrolul Ploiești din Liga I.

Potrivit prefectului de Iași, în momentul în care intrase într-o depășire, de pe o stradă lăturalnică a ieșit un autoturism BMW, al cărui șofer nu s-a asigurat, cele două mașini ciocnindu-se.

În urma impactului, mașina în care se afla prefectul a ricoșat într-un alt autoturism Logan. Cele trei mașini au fost parțial avariate, însă nicio persoană nu a fost rănită.

„N-am apucat să frânez, mi-a ieșit în cale o altă mașină de pe o stradă lăturalnică. Șoferul avea semnul «Stop», trebuia să aștepte”, a declarat presei prefectul județului Iași, Romeo Olteanu.

Șoferul autoturismului BMW a susținut că prefectul conducea cu viteză și că el s-a asigurat înainte de a intra pe strada principală.

„M-am asigurat, dar eu ce să fac, că el venea, cred, cu o sută de kilometri de oră”, a declarat șoferul respectiv.

Cei trei șoferi implicați în accident au fost duși la sediul Poliției Rutiere, pentru a fi testați cu aparatul alcoolscopic.

Surse din cadrul Poliției au declarat că prefectul de Iași avea o alcoolemie de 0,32 la mie în aerul expirat.

Aceleași surse au precizat că prefectul Romeo Olteanu a fost amendat cu 800 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru trei luni.

La ieșirea din sediul Poliției, prefectul a negat că ar fi consumat alcool, el precizând: „Eu nu beau niciodată”.

Florin Ghețău, corespondenti@mediafax.ro