Premierul discută din nou cu managerii de spitale

Publicat: 24 04. 2018, 10:05

This browser does not support the video element.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă le-a cerut miniștrilor Sănătății, Muncii și Finanțelor Publice, la începutul ședinței de guvern de miercuri să găsească soluții la problemele din sănătate.

„Vreau să rog pe doamna ministru al Sănătății, doamna ministru al Muncii, domnul ministru al Finanțelor Publice să identifice până la sfârșitul acestei săptămâni problemele care apar în sistemul de sănătate, să găsim soluții, iar luni să cheme managerii spitalelor în care avem probleme pentru a avea o discuție cu dumnealor și a identifica soluțiile corespunzătoare, astfel încât acest subiect să poată fi închis”, a spus Dăncilă.

Zeci de angajați ai Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din Capitală, biologi, asistente, personal administrativ, dar și medici, au protestat, marți, 10 aprilie, pentru a treia oară în ultima săptămână, în curtea unității spitalicești, fiind nemulțumiți de reducerea sporurilor. De asemenea, câteva zeci de cadre medicale și personal administrativ din cadrul Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din București protestează față de reducerile salariale.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a susținut, referitor la protestele din ultimele zile, organizate de cadrele medicale, legate de modul în care se acordă sporurile, că nu tot personalul medical trebuie să primească sporuri maxime.